Slavnostní vaječná omeleta
45 min.
Ingredience
- 12kusůVejce slepičí
- 3kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1kusFeferony
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2lžičkyZázvor mletý
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Šest vajec a šest bílků rozšleháme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, petrželku a feferonku. Ochutíme cukrem, zázvorem a citronovou šťávou a důkladně promícháme.
- 2Cibuli nakrájíme najemno, na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova a vlijeme na ni vaječnou směs. Vložíme do vyhřáté trouby, po chvíli navrch přilijeme rozšlehané zbylé žloutky a osolíme. Upečeme a podáváme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.