Slavonská fazolová polévka
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůFazole bílé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do 2l hrnce dáme vařit fazole, které jsme namočili den předtím.
- 2Přidáme oloupané, drobně nakrájené rajče a vaříme s fazolemi 20 minut.
- 3Na pánvičce rozpustíme na kostky pokrájenou slaninu a na ní usmažíme drobně nakrájenou cibuli, kterou přidáme do hrnce s fazolemi. Na té samé pánvičce uděláme z oleje a mouky světlou jíšku a přimícháme ji do polévky.
- 4Vše vaříme do doby, než budou fazole měkké, a ke konci dochutíme solí a pepřem.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.