Slavonská fazolová polévka

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 2l hrnce dáme vařit fazole, které jsme namočili den předtím.
  • 2
    Přidáme oloupané, drobně nakrájené rajče a vaříme s fazolemi 20 minut.
  • 3
    Na pánvičce rozpustíme na kostky pokrájenou slaninu a na ní usmažíme drobně nakrájenou cibuli, kterou přidáme do hrnce s fazolemi. Na té samé pánvičce uděláme z oleje a mouky světlou jíšku a přimícháme ji do polévky.
  • 4
    Vše vaříme do doby, než budou fazole měkké, a ke konci dochutíme solí a pepřem.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.