Sleď opékaný s citronem a tymiánem

47 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
48 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme sledě, osušíme je a zakapeme citronovou šťávou. Do břišních dutin ryb vložíme tymián. Předehřejeme troubu na 150 °C.
  • 2
    Do mouky přidáme sůl a pepř a ryby v mouce obalíme. V pánvi rozpálíme olej a polovinu sleďů opékáme z každé strany 4 minuty. Potom je vyndáme a vložíme do pekáčku, kde zůstanou horké, dokud neopečeme i druhou část ryb.
  • 3
    Citron rozkrájíme na osminky a servírujeme s rybou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.