Sleď opékaný s citronem a tymiánem
47 min.
Ingredience
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůSleď čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1kusCitrony
- 125mililitrůOlej z pšeničných klíčků
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
48 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme sledě, osušíme je a zakapeme citronovou šťávou. Do břišních dutin ryb vložíme tymián. Předehřejeme troubu na 150 °C.
- 2Do mouky přidáme sůl a pepř a ryby v mouce obalíme. V pánvi rozpálíme olej a polovinu sleďů opékáme z každé strany 4 minuty. Potom je vyndáme a vložíme do pekáčku, kde zůstanou horké, dokud neopečeme i druhou část ryb.
- 3Citron rozkrájíme na osminky a servírujeme s rybou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.