Sleď v papilotě
30 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 40mililitrůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůMajoránka
- 50gramůŠalotka
- 5gramůPepř bílý
- 600gramůSleď čerstvý
- 20gramůKopr čerstvý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Z papíru na pečení vystřihneme čtyři srdce tak velká, aby se do nich daly po přeložení sledi zabalit. Papír potřeme rostlinným olejem a položíme na pracovní plochu namazanou stranou dolů. Na pravou část papírového srdce položíme filet, potřeme jej rozpuštěným máslem a posypeme koprem, petrželí, majoránkou, šalotkou, solí a pepřem. Nahoru položíme velmi tenké citrónové plátky bez jadérek, papír přeložíme přes rybu a založíme, aby byla ryba stále zavřená. Balíčky položíme na studenou pánev a tu pomalu zahříváme. Jakmile se začnou balíčky „nafukovat", přemístíme pánev do trouby. Pečeme při 210 °C asi 5-8 minut, až začne papír hnědnout. Balíčky nastřihneme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.