Sleď z Marstrandu

55 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé sledě očistíme ostrým nožem od šupin, omyjeme, rozřízneme je od řitního otvoru až k hlavě a odstraníme vnitřnosti. Poté odřízneme hlavy, ploutve a ocas, rozřízneme podél páteře a vykostíme je.
  • 2
    Vzniknou nám 4 filety, které vložíme do mísy s 1.5 l studené vody a necháme je v chladničce přes noc.
  • 3
    Druhý den si v hrnci přivedeme k varu 1 l vody, snížíme teplotu, sledě vložíme do vroucí vody a necháme je 3-4 minuty pomalu vařit. Poté sledě vyjmeme a stáhneme z kůže. Osušíme je, osolíme, opepříme citronovým pepřem a vložíme do pekáčku.
  • 4
    Očistíme malé cibulky "perlovky", dáme je do rendlíku, zalijeme 1.5 dl vody. Přidáme 2 lžičky másla a pod pokličkou cibulky vaříme doměkka asi 10-12 minut. Omyjeme kopr a drobně pokrájíme.
  • 5
    Na filety ze sleďů dáme cibulky s nálevem, posypeme koprem, přidáme bobkový list, hřebíček, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme smetanou. Pekáček zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na 190°C. Dusíme sledě doměkka přibližně 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.