Sledě pečené na jablkách
35 min.
Ingredience
- 1000gramůSleď čerstvý
- 10gramůSůl
- 2gramyKmín drcený
- 400gramůJablka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 150mililitrůVíno jablečné
- 15mililitrůOcet jablečný
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané a očištěné sledě potřeme máslem, osolíme, okmínujeme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřine a dužinu nakrájíme na plátky, bylinky posekáme na jemno. Do pekáčku vložíme máslo, rozehřejeme, přiložíme jablka, krátce orestujeme, do pekáčku na jablka vyskládáme sledě, přilijeme jablečné víno, zakápneme jablečným octem, posypeme bylinkami a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.