Sledě s omáčkou pesto
35 min.
Ingredience
- 50gramůOříšky piniové
- 2lžíceOlej olivový
- 225gramůRajčata
- 8kusůAnčovička - filety
- 30kusůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůSleď čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
33 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V předehřátém grilu pečeme ryby 10 minut po každé straně. Ve woku rozehřejeme lžíci olivového oleje. Do woku přidáme pokrájená rajčata, ančovičky a smažíme 5 minut.
- 2Do mixéru dáme piniová semínka, bazalku, zbývající olej, česnek a rozmixujeme na hladkou pastu. Směs pesto přidáme do pánve s rajčaty a ančovičkami a necháme prohřát.
- 3Část pesta dáme na jednotlivé talíře, položíme na něj ryby a zbytkem pesta přelijeme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.