Sledi na pomerančích

46 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče omyjeme a ostrouháme z nich část kůry, přibližně 3 lžíce.
  • 2
    Sledě vykucháme a napříč vytvoříme 4-5 zářezů. V misce smícháme olej, pomerančovou kůru, pepř a sůl. Do vzniklé směsi přidáme kousky sleďů, důkladně promícháme, aby se ryba dokonale obalila, přikryjeme a dáme na 30 minut do ledničky.
  • 3
    Oloupeme pomeranče, oddělíme od sebe jednotlivé dílky a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, kopr nasekáme najemno. Několik snítek kopru si necháme celých na ozdobení hotového pokrmu.
  • 4
    Kousky pomerančů smícháme s cibulkou, chilli papričkami, koprem, kapary a olejem.
  • 5
    Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a sledě grilujeme z každé strany přibližně 3 minuty. Během grilování ryby potíráme zbylou marinádou.
  • 6
    Propečené sledě podáváme na pomerančové obloze ozdobené koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.