Sledi na pomerančích
46 min.
Ingredience
- 12kusůSleď čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůKopr čerstvý
- 4kusyPomeranče
- 250gramůCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceKapary
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče omyjeme a ostrouháme z nich část kůry, přibližně 3 lžíce.
- 2Sledě vykucháme a napříč vytvoříme 4-5 zářezů. V misce smícháme olej, pomerančovou kůru, pepř a sůl. Do vzniklé směsi přidáme kousky sleďů, důkladně promícháme, aby se ryba dokonale obalila, přikryjeme a dáme na 30 minut do ledničky.
- 3Oloupeme pomeranče, oddělíme od sebe jednotlivé dílky a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, kopr nasekáme najemno. Několik snítek kopru si necháme celých na ozdobení hotového pokrmu.
- 4Kousky pomerančů smícháme s cibulkou, chilli papričkami, koprem, kapary a olejem.
- 5Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a sledě grilujeme z každé strany přibližně 3 minuty. Během grilování ryby potíráme zbylou marinádou.
- 6Propečené sledě podáváme na pomerančové obloze ozdobené koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.