Sledi smažení v pikantní směsi
25 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPepř cayenský
- 5lžicMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 600gramůSleď čerstvý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1kusCitrony
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji najemno. Citron omyjeme a nakrájíme na klínky. Ryby očistíme, omyjeme a osušíme.
- 2V míse smícháme mouku, pepř, sůl a koriandr, a poté ve směsi obalíme sledě.
- 3V pánvi rozpálíme olej a obalené ryby v něm smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené necháme na papírovém ubrousku okapat. Do rozehřátého oleje nasypeme nakrájenou petrželku a krátce osmažíme.
- 4Od oleje okapané ryby rozdělíme na servírovací talíře, posypeme petrželkou, přidáme klínky citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.