Sleďová bábovka
55 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 200gramůOkurky nakládané
- 150gramůMrkev kořen
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůSleď čerstvý
- 300gramůMajonéza
- 9gramůSůl
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
502 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme, po vychladnutí nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme. Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, ihned zchladíme a oloupeme, nakrájíme nahrubo, dáme do misky, osolíme. Oloupanou mrkev a okurku nastrouháme nahrubo a smícháme v misce. Hladkou formu nebo plastovou misku silně vymažeme majonézou a střídavě vrstvíme brambory, nastrouhanou zeleninu, vejce a sledě, mezi každou vrstvu rozetřeme dostatek majonézy. Naplněnou formu důkladně upěchujeme a dáme vychladit do lednice. Vychlazené vyklopíme na kulatý tác a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.