Sleďový pikantní biftek

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Naložené filety sleďů - matjesy - zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a odstraníme pomocí pinzety kostičky.
  • 2
    Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno. Červenou očištěnou cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Kapary posekáme nadrobno. Nakládané olivy s papričkou rozpůlíme. Omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na měsíčky. Omyjeme salátové listy. Čerstvý kopr s petrželkou opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky a odložíme je na ozdobení.
  • 3
    Matjesy nakrájíme na drobné kostičky, dáme do mísy, ochutíme čerstvě pomletým pepřem, olivovým olejem, přidáme kapary, šalotku a vše promícháme.
  • 4
    Na talíře poklademe do kruhu plátky okurky, okolo salátové listy. Doprostřed talíře položíme malou formičku bez dna o průměru asi 8 cm. Do ní dáme směs matjesů, stlačíme, odložíme formičku a na talíři nám zůstane pěkně vytvarovaný sleďový biftek. Ozdobíme ho kroužky červené cibule, olivami, rajčaty a bylinkami. Takto upravíme i ostatní porce. Bifteky podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.