Sleďový pikantní biftek
20 min.
Ingredience
- 6kusůMatjesy - filet
- 2kusyŠalotka
- 1kusCibule červená
- 2lžíceKapary
- 4lžíceOlivy nakládané
- 1kusOkurka salátová
- 200gramůSalát kadeřavý
- 4kusyRajčata
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 4plátkyChléb slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Naložené filety sleďů - matjesy - zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a odstraníme pomocí pinzety kostičky.
- 2Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno. Červenou očištěnou cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Kapary posekáme nadrobno. Nakládané olivy s papričkou rozpůlíme. Omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na měsíčky. Omyjeme salátové listy. Čerstvý kopr s petrželkou opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky a odložíme je na ozdobení.
- 3Matjesy nakrájíme na drobné kostičky, dáme do mísy, ochutíme čerstvě pomletým pepřem, olivovým olejem, přidáme kapary, šalotku a vše promícháme.
- 4Na talíře poklademe do kruhu plátky okurky, okolo salátové listy. Doprostřed talíře položíme malou formičku bez dna o průměru asi 8 cm. Do ní dáme směs matjesů, stlačíme, odložíme formičku a na talíři nám zůstane pěkně vytvarovaný sleďový biftek. Ozdobíme ho kroužky červené cibule, olivami, rajčaty a bylinkami. Takto upravíme i ostatní porce. Bifteky podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.