Sleďový salát s cibulí
40 min.
Ingredience
- 500gramůSleď čerstvý
- 150gramůMakrela uzená
- 100gramůOkurky nakládané
- 3kusyCibule
- 60gramůHouby nakládané
- 2kusyVejce slepičí
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 40gramůCukr krupice
- 30gramůKopr čerstvý
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do vhodné nádoby nalijeme vodu, ponoříme do ní sledě a necháme je namočené 24 hodin. Sledě vykucháme, důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, stáhneme z nich kůži a nakrájíme na malé kousky. Uzenou makrelu také zbavíme kůže a nakrájíme na malé kousky.
- 2Do kastrůlku s 0,5 l vroucí vody opatrně pomocí lžíce vložíme vejce a 10 minut je vaříme natvrdo. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které zatím necháme stranou.
- 3Do salátové skleněné mísy dáme připravené sledě spolu s makrelou, přidáme uvařená vejce, drobně nakrájené okurky a houby, na malé kousky nakrájenou cibuli, vsypeme scezený hrášek, podle vlastní chutě přimícháme sůl a pepř. Dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a cukrem, podle potřeby přilijeme olej, nakonec posypeme nasekaným koprem a všechno dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.