Sleďový salát s cibulí

40 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vhodné nádoby nalijeme vodu, ponoříme do ní sledě a necháme je namočené 24 hodin. Sledě vykucháme, důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, stáhneme z nich kůži a nakrájíme na malé kousky. Uzenou makrelu také zbavíme kůže a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Do kastrůlku s 0,5 l vroucí vody opatrně pomocí lžíce vložíme vejce a 10 minut je vaříme natvrdo. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které zatím necháme stranou.
  • 3
    Do salátové skleněné mísy dáme připravené sledě spolu s makrelou, přidáme uvařená vejce, drobně nakrájené okurky a houby, na malé kousky nakrájenou cibuli, vsypeme scezený hrášek, podle vlastní chutě přimícháme sůl a pepř. Dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a cukrem, podle potřeby přilijeme olej, nakonec posypeme nasekaným koprem a všechno dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.