Sleďový salát s vejci a ořechy

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1886 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
135 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
35 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Natvrdo vařená vejce oloupeme a 2 vejce nakrájíme najemno. Vařenou červenou řepu, brambory, oloupaný kabanos a nakládané okurky nakrájíme na asi 5 mm velké kostičky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na malé kostičky pokrájíme jablka. Ořechy nahrubo rozdrtíme. Sledě rozkrájíme na kousky asi 1 cm velké. Vše smícháme dohromady. Přidáme trochu nálevu z nakládaných okurek. Zakryté dáme uležet do chladu.
  • 3
    Druhý den rozmícháme majonézu se 3 lžícemi vlažné vody a přimícháme do salátu.
  • 4
    Zbývající 2 vejce rozčtvrtíme, obložíme salát a posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.