Sleďový salát s vejci a ořechy
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůOkurky nakládané
- 5kusůČervená řepa
- 500gramůBrambory
- 300gramůKabanos
- 2kusyJablka
- 200gramůOřechy vlašské
- 300gramůMajonéza
- 500gramůMatjesy - filet
- 60gramůPažitka
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1886 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
135 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
35 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Natvrdo vařená vejce oloupeme a 2 vejce nakrájíme najemno. Vařenou červenou řepu, brambory, oloupaný kabanos a nakládané okurky nakrájíme na asi 5 mm velké kostičky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na malé kostičky pokrájíme jablka. Ořechy nahrubo rozdrtíme. Sledě rozkrájíme na kousky asi 1 cm velké. Vše smícháme dohromady. Přidáme trochu nálevu z nakládaných okurek. Zakryté dáme uležet do chladu.
- 3Druhý den rozmícháme majonézu se 3 lžícemi vlažné vody a přimícháme do salátu.
- 4Zbývající 2 vejce rozčtvrtíme, obložíme salát a posypeme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.