Šlehačková omáčka
10 min.
Ingredience
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
66 mg
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme vývar, víno a necháme projít varem, abychom z tekutiny odstranili alkohol.
- 2Odstavíme z ohně, smetanu vyšleháme a přimícháme do kastrůlku. Osolíme, opepříme a ihned podáváme.
- 3Omáčka je vhodná k telecímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.