Šlemová polévka rýžová
45 min.
Ingredience
- 100gramůRýže loupaná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,06litrSmetana 12% (konzumní)
- 1,25litryVývar z hovězích kostí
- 0,5kusCibule
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
572 mg
Postup přípravy
- 1Na části másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a mrkev a zalijeme studeným vývarem. Přidáme opranou rýži, uvedeme do varu a vaříme úplně doměkka.
- 2Hotovou rýži prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu.
- 3Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.