Slepice dušená s hříbky
110 min.
Ingredience
- 1kusSlepice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůCibule
- 150gramůHříbky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1158 kcal
Bílkoviny
122 g
Tuky
68 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
463 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme do kastrolu a opečeme na másle. Vyjmeme a ve výpeku krátce osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, opečené porce slepice a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso přeléváme vzniklou šťávou. Chvíli před koncem dušení přidáme ke slepici očištěné, nakrájené čerstvé hříbky a nakonec přilijeme smetanu. Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.