Slepice na slanině

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
499 mg
Cukr
849 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepice očistíme, omyjeme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř je mírně osolíme.
  • 2
    Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme dávku tuku. Osmahneme na něm do zlatavé barvy cibuli jemně nakrájenou.
  • 3
    Cibuli zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přidáme pepř a nové koření. Uvedeme do varu.
  • 4
    Do vařícího základu vložíme slepice a za občasného přelévání šťávou je dusíme doměkka.
  • 5
    Měkké slepice vyjmeme, šťávu přisolíme a krátce převaříme.
  • 6
    Při podávání slepici nasekneme klouby a přeléváme necezenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.