Slepice na slanině
85 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 30gramůSůl
- 50gramůTuk
- 2500gramůSlepice
- 150gramůSlanina vepřová
- 2gramyPepř černý celý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyNové koření celé
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
499 mg
Cukr
849 mg
Postup přípravy
- 1Slepice očistíme, omyjeme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř je mírně osolíme.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme dávku tuku. Osmahneme na něm do zlatavé barvy cibuli jemně nakrájenou.
- 3Cibuli zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přidáme pepř a nové koření. Uvedeme do varu.
- 4Do vařícího základu vložíme slepice a za občasného přelévání šťávou je dusíme doměkka.
- 5Měkké slepice vyjmeme, šťávu přisolíme a krátce převaříme.
- 6Při podávání slepici nasekneme klouby a přeléváme necezenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.