Slepice po uhersku
145 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyPaprika červená
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůSádlo škvařené
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,2kilogramySlepice
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Menší očištěnou slepici zbavíme konců křídel a rozporcujeme ji, porce tvarově naplocho upravíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, červené papriky zbavené stopek a semen na malé proužky a prolisujeme česnek.
- 2Ve velkém rendlíku na sádle dorůžova orestujeme cibuli, přidáme mletou papriku, česnek se solí, necháme ještě minutu restovat, pak zalijeme vodou a dobře vše promícháme. Navrch položíme porce slepice, přiklopíme pokličkou a 90 - 100 minut maso doměkka dusíme. Hotové porce slepice vyjmeme z rendlíku a na chvíli je uložíme do tepla.
- 3Mezitím na pánvi na rozehřátém másle osmahneme proužky paprik a i s výpekem je přidáme do vydušené šťávy ze slepice. Pak rozmícháme šlehačku s moukou, zahustíme s ní omáčku a necháme krátce povařit. Ke konci do omáčky vrátíme dušenou slepici a necháme ji prohřát.
- 4Porce slepice podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.