Slepice s dušenými kroupami
170 min.
Ingredience
- 2,5kilogramySlepice
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 500gramůKroupy ječné
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůSkořice mletá
- 500gramůCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
40 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slepici rozsekneme na čtvrtky a uvaříme ji doměkka ve slané vodě. Vývar přes cedník slijeme, slepici vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky.
- 2Do kastrolu vlijeme 500 ml horkého slepičího vývaru, přidáme předem namočené scezené kroupy a slepičí maso, osolíme, opepříme a promícháme.
- 3Kastrol přikrytý poklicí vložíme do trouby a dusíme asi 30 minut.
- 4K hotovému pokrmu podáváme zvlášť máslo se skořicí a na oleji osmaženou drobně nakrájenou cibuli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.