Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku
145 min.
Ingredience
- 0,5kusSlepice
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 50gramůHrozinky
- 100gramůBrusinky
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSolamyl
- 100mililitrůVíno červené
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
96 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou opranou půlku větší slepice uvaříme v osolené vodě doměkka, to trvá asi 1,5-2 hodiny. Vývar slijeme a přecedíme, maso rozdělíme na úhledné díly.
- 2Potom do hrnce dáme oprané hrozinky a lehce podrcené brusinky, zalijeme horkým přecezeným vývarem tak, aby byly potopeny, přidáme cukr a zakryté poklicí vaříme 10 minut.
- 3Po pěti minutách vaření vlijeme do omáčky lžičku škrobu, rozmíchaného v červeném víně.
- 4Porce vařené slepice urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.