Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku

145 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
96 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou opranou půlku větší slepice uvaříme v osolené vodě doměkka, to trvá asi 1,5-2 hodiny. Vývar slijeme a přecedíme, maso rozdělíme na úhledné díly.
  • 2
    Potom do hrnce dáme oprané hrozinky a lehce podrcené brusinky, zalijeme horkým přecezeným vývarem tak, aby byly potopeny, přidáme cukr a zakryté poklicí vaříme 10 minut.
  • 3
    Po pěti minutách vaření vlijeme do omáčky lžičku škrobu, rozmíchaného v červeném víně.
  • 4
    Porce vařené slepice urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.