Slepice v polévce s domácími nudlemi
85 min.
Ingredience
- 170gramůNudle vaječné
- 2500gramůSlepice
- 40gramůSůl
- 250gramůZelenina kořenová
- 20gramůPetržel - nať
- 1gramNové koření celé
- 2,5litryVoda pitná
- 100gramůCibule
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
468 mg
Postup přípravy
- 1Slepice očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme nové koření a zvolna vaříme.
- 2Po půl hodině varu přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, nakrájenou na plátky. Dále zvolna vaříme.
- 3Měkké maso vyjmeme, rozsekáme na porce a vývar procedíme. Porce zalijeme trochou vývaru.
- 4Polévkové nudle uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a propláchneme.
- 5Nudle vložíme do vařícího vývaru, krátce je povaříme a vývar podle potřeby přisolíme.
- 6Při podávání vkládáme porce slepice do jednotlivých porcí vývaru a přidáme omytou, nakrájenou petrželovou nať. Uvařené nudle můžeme zalít trochou vývaru a vkládat je do pokrmu až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.