Slepice v polévce s domácími nudlemi

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
468 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepice očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme nové koření a zvolna vaříme.
  • 2
    Po půl hodině varu přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, nakrájenou na plátky. Dále zvolna vaříme.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, rozsekáme na porce a vývar procedíme. Porce zalijeme trochou vývaru.
  • 4
    Polévkové nudle uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a propláchneme.
  • 5
    Nudle vložíme do vařícího vývaru, krátce je povaříme a vývar podle potřeby přisolíme.
  • 6
    Při podávání vkládáme porce slepice do jednotlivých porcí vývaru a přidáme omytou, nakrájenou petrželovou nať. Uvařené nudle můžeme zalít trochou vývaru a vkládat je do pokrmu až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.