Slepice v rajčatové šťávě s houbami
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 30gramůHouby sušené
- 1lžičkaSůl
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusSlepice
- 4stroužkyČesnek
- 0,5litrRajčatová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
122 g
Tuky
58 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme česnek utřený se solí, omyté čtvrtky slepice, namočené a překrájené houby, rajčatovou šťávu a vodu. Dusíme doměkka.
- 2Když je maso měkké, zaprášíme základ moukou a po zasmahnutí podlijeme trochou vody. Krátce podusíme.
- 3Podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.