Slepice v žampionové omáčce

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
34 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
909 mg
Cukr
983 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepici očistíme a naporcujeme. Maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, cibuli a vše uvaříme doměkka.
  • 2
    Ze 40g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem ze slepice, rozmícháme a povaříme. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a procedíme.
  • 3
    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme je spolu s porcemi slepice do omáčky, krátce povaříme a mírně okyselíme citronovou šťávou.
  • 4
    Podáváme s knedlíky nebo s jemnými noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.