Slepice v žampionové omáčce
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 1kusSlepice
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůZelenina kořenová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
34 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
909 mg
Cukr
983 mg
Postup přípravy
- 1Slepici očistíme a naporcujeme. Maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, cibuli a vše uvaříme doměkka.
- 2Ze 40g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem ze slepice, rozmícháme a povaříme. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a procedíme.
- 3Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme je spolu s porcemi slepice do omáčky, krátce povaříme a mírně okyselíme citronovou šťávou.
- 4Podáváme s knedlíky nebo s jemnými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.