Slepice vařená

245 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou slepici rozpůlíme (lépe se vejde do kastrolu), mírně osolíme a vaříme zhruba 2 - 4 hodiny. Zpočátku slepici vaříme pouze ve slané vodě, později, jakmile slepice částečně změkne, přidáme cibuli nebo česnek a dovaříme.
  • 2
    Spolu se slepicí vaříme zároveň žaludek i srdce. Jatýrka si ponecháme syrová na zavářku do polévky. Zavářku připravíme jen do takového množství polévky, kterou ještě tentýž den sníme. Vývar, který nám zbude, necháme bez zavářky, neboť by nám zkysl.
  • 3
    Z uvařené slepice stáhneme kůži, která není v oblibě. Rozemeleme ji spolu s játry do zavářky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.