Slepice vařená se zeleninou
180 min.
Ingredience
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou slepici vložíme do velkého hrnce a zalijeme ji vodou. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme je na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Slepici přivedeme k varu. Odebereme pěnu z povrchu vody a přidáme ke slepici nakrájenou zeleninu včetně cibule. Osolíme, opepříme a přidáme do hrnce ještě tymián. Vaříme 2,5 hodiny. Pak vpíchneme vidličku do vnitřní strany slepičího stehna. Pokud z něj vytéká šťáva, je to znamení, že je uvařená.
- 3Slepici vyndáme, rozporcujeme a servírujeme jako dietní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.