Slepice vařená se zeleninou

180 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou slepici vložíme do velkého hrnce a zalijeme ji vodou. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme je na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Slepici přivedeme k varu. Odebereme pěnu z povrchu vody a přidáme ke slepici nakrájenou zeleninu včetně cibule. Osolíme, opepříme a přidáme do hrnce ještě tymián. Vaříme 2,5 hodiny. Pak vpíchneme vidličku do vnitřní strany slepičího stehna. Pokud z něj vytéká šťáva, je to znamení, že je uvařená.
  • 3
    Slepici vyndáme, rozporcujeme a servírujeme jako dietní jídlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.