Slepice vinařská
110 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 50gramůHrozinky
- 450mililitrůVoda pitná
- 1kilogramSlepice
- 150gramůSádlo škvařené
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
134 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
883 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slepici zbavenou konců křídel rozčtvrtíme a čtvrtky upravíme naplocho. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme, hrozinky dáme do sklenice a zalijeme 200 ml teplé vody.
- 2Na rozpáleném sádle v kastrole slepičí čtvrtky dozlatova opečeme, a přendáme je do jiné nádoby. Na tuku pak dorůžova orestujeme cibuli, zaprášíme ji moukou a necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme suchým bílým vínem a 250 ml vody, osolíme, opepříme a metlou ušleháme na řídkou omáčku.
- 3Do omáčky vrátíme opečenou slepici, kastrol přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě slepici mírně dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení do kastrolu přidáme hrozinky a společně vše dodusíme.
- 4Porce slepice podáváme přelité omáčkou s hrozinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.