Slepice vinařská

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
134 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
883 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepici zbavenou konců křídel rozčtvrtíme a čtvrtky upravíme naplocho. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme, hrozinky dáme do sklenice a zalijeme 200 ml teplé vody.
  • 2
    Na rozpáleném sádle v kastrole slepičí čtvrtky dozlatova opečeme, a přendáme je do jiné nádoby. Na tuku pak dorůžova orestujeme cibuli, zaprášíme ji moukou a necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme suchým bílým vínem a 250 ml vody, osolíme, opepříme a metlou ušleháme na řídkou omáčku.
  • 3
    Do omáčky vrátíme opečenou slepici, kastrol přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě slepici mírně dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení do kastrolu přidáme hrozinky a společně vše dodusíme.
  • 4
    Porce slepice podáváme přelité omáčkou s hrozinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.