Slepičí drůbky

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
63 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K přípravě potřebujeme 6 ks křídel, 4 žaludky, 4 srdce a 2 krky. Drůbky dobře opereme, v hrnci je zalijeme 1,5 l vařící vody, osolíme, přidáme celou neoloupanou cibuli a muškátový květ. Uvaříme doměkka. Uvařené drůbky scedíme, křídla, krky a srdce přepůlíme, žaludky rozčtvrtíme a uchováme v teple.
  • 2
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z vařících se drůbků, vyšleháme na řídkou omáčku, kterou svaříme na polovinu. Hotovou omáčku zjemníme šlehačkou a podle chuti přisolíme.
  • 3
    Uvařené drůbky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.