Slepičí drůbky
110 min.
Ingredience
- 750gramůSlepičí drůbky
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůRýže dušená
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
63 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1K přípravě potřebujeme 6 ks křídel, 4 žaludky, 4 srdce a 2 krky. Drůbky dobře opereme, v hrnci je zalijeme 1,5 l vařící vody, osolíme, přidáme celou neoloupanou cibuli a muškátový květ. Uvaříme doměkka. Uvařené drůbky scedíme, křídla, krky a srdce přepůlíme, žaludky rozčtvrtíme a uchováme v teple.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z vařících se drůbků, vyšleháme na řídkou omáčku, kterou svaříme na polovinu. Hotovou omáčku zjemníme šlehačkou a podle chuti přisolíme.
- 3Uvařené drůbky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.