Slepičí polévka s kapáním
95 min.
Ingredience
- 1kilogramSlepice
- 3litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 0,5špetkaSůl
- 200gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaVegeta
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1špetkaPepř černý mletý
- Na kapání
- 100gramůSýr Čedar
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěnou a ve studené vodě omytou slepici vložíme do tlakového hrnce a zalijeme vodou. Vložíme oloupanou cibuli, osolíme, uzavřeme poklicí a povaříme 60 minut doměkka. Následovně stáhneme ze sporáku, necháme klesnout páru, sundáme poklici a vývar scedíme do hrnce. Vrátíme na sporák, přidáme zeleninu a pomalu 15-20 minut vaříme do měkka. Maso obereme od kostí, nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do polévky.
- 2Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přidáme mouku, sůl, jemně nastrouhaný sýr. Vše dobře vidličkou prošleháme. Do vroucí polévky lžící nebo přes husté struhadlo přilijeme připravené tekoucí těsto na kapání. Krátce, asi 5 minut, povaříme, zamícháme, polévku ochutíme ještě pepřem, Vegetou. Nakonec vsypeme nasekanou petrželovou nať a stáhneme ze sporáku.
- 3Hotovou polévku necháme 5 minut pod poklici odpočinout. Rozlijeme do jednotlivých hlubokých talířů nebo do polévkových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.