Slepičí polévka se žampiony
40 min.
Ingredience
- 200gramůPórek
- 800gramůSlepice
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 20gramůGlutasol
- 20gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 20gramůVegeta
- 60mililitrůVíno bílé
- 167gramůŠpagety, Makarony vařené
- 200gramůVejce slepičí
- 1800mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do osoleného vroucího vývaru z drůbeže dáme očištěný, opláchnutý a na kostičky nakrájený pórek, na kostičky nakrájené uvařené slepičí maso a krátce povaříme.
- 2Potom vmícháme rozšlehaná vejce, přidáme uvařené překrájené špagety a na plátky nakrájené žampiony.
- 3Polévku dochutíme glutasolem, vínem, vegetou a podle potřeby ji dosolíme. Vývar ještě krátce povaříme.
- 4Při podávání přidáme do každé porce omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.