Slepované kytičky z lineckého těsta

53 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru, strouhaných mandlí, změklého másla, žloutků a vejce, strouhané citronové kůry, mleté skořice a mletého hřebíčku. Těsto ve fólii necháme v chladničce zhruba půl hodiny odpočinout.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme tři velikosti kytiček a klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
  • 3
    Vychladlé kytičky tří velikostí slepujeme džemem a sypeme cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.