Slepované kytičky z lineckého těsta
53 min.
Ingredience
- 2gramyCukr moučkový
- 200gramůMandle
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyHřebíček
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5kusCukr vanilka
- Na spojení
- 2lžíceMarmeláda meruňková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru, strouhaných mandlí, změklého másla, žloutků a vejce, strouhané citronové kůry, mleté skořice a mletého hřebíčku. Těsto ve fólii necháme v chladničce zhruba půl hodiny odpočinout.
- 2Z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme tři velikosti kytiček a klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
- 3Vychladlé kytičky tří velikostí slepujeme džemem a sypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.