Šlesvický řízek
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 130gramůSuchar dietní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaVoda pitná
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
883 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Řízky lehce naklepeme. Suchary umeleme mlýnkem na ořechy nebo nasekáme na strouhanku, nasypeme na talíř. Ve druhém talíři ušleháme 1 vajíčko s 1 lžičkou vody. Řízky okořeníme solí a pepřem, slabě zaprašíme moukou.
- 2Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance ze sucharu, obal na řízky přitlačíme.
- 3Rozehřejeme nejprve pánev a pak i máslo na středně velkém plameni. Řízky smažíme na másle z každé strany asi 4 minuty dozlatova a dokřupava. Necháme okapat na papírové utěrce a horké servírujeme s míchaným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.