Slezská klobása se zelím
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyKlobása ostravská
- 8kusůNové koření celé
- 1lžičkaKmín celý
- 4kusyBobkový list
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 0,5lžičkaSůl
- 500mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
983 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
55 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
18 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme natenko, oloupaný česnek drobně posekáme. Klobásy po obvodu ozdobně nařežeme.
- 2Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme klobásy a po všech stranách restujeme. Přimícháme koření a restujeme asi 5 minut. Ke klobásám vsypeme zelí, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Poté zalijeme vínem, důkladně promícháme a pod poklicí dusíme asi 30 minut, až je zelí měkké. Podle potřeby přilijeme vývar.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.