Slezská klobása se zelím

55 min.
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
983 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
55 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
18 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme natenko, oloupaný česnek drobně posekáme. Klobásy po obvodu ozdobně nařežeme.
  • 2
    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme klobásy a po všech stranách restujeme. Přimícháme koření a restujeme asi 5 minut. Ke klobásám vsypeme zelí, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Poté zalijeme vínem, důkladně promícháme a pod poklicí dusíme asi 30 minut, až je zelí měkké. Podle potřeby přilijeme vývar.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.