Slezské brambory
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůVepřový bok uzený
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájené na kostky uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme je a necháme v teple.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme máslo, přidáme do něj nakrájený bůček a cibuli na kostičky a krátce ho osmahneme.
- 3Brambory osolíme, opepříme, dáme je na mísu a posypeme je osmahnutou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.