Slezské kvaky

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme na kousky maso, osmahneme na másle, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme.
  • 2
    Nakrájíme na kostky tuřín a když je maso poloměkké tak k němu tuřín přidáme, přelijeme horkou vodou a vaříme.
  • 3
    Připravíme si cibulovou zásmažku a vmícháme k masu. Dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Potom zalijeme smetanou nebo mlékem.
  • 5
    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 3. 4. 2016
Slezské kvaky
Pocházím ze Slezska, takže název receptu není pro mě neznámý. :-) Tuřín se začal objevovat v našich marketech a já můžu recept jen doporučit. Tuřínu je dost hodně, tak se nají i větší jedlíci. Jinak doporučuji dát cibuli hned v začátku přípravy k masu, má pak lepší chuť. Oproti receptu jsem použila o malinko více másla a přidala jsem trochu mouky, abych měla více šťávy, ale není to nezbytně nutné. Palec nahoru.🙂