Slezské kvaky
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůVepřová plec
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůTuřín
- 5špetekPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme na kousky maso, osmahneme na másle, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme.
- 2Nakrájíme na kostky tuřín a když je maso poloměkké tak k němu tuřín přidáme, přelijeme horkou vodou a vaříme.
- 3Připravíme si cibulovou zásmažku a vmícháme k masu. Dochutíme pepřem a solí.
- 4Potom zalijeme smetanou nebo mlékem.
- 5Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 3. 4. 2016
Slezské kvaky
Pocházím ze Slezska, takže název receptu není pro mě neznámý. :-) Tuřín se začal objevovat v našich marketech a já můžu recept jen doporučit. Tuřínu je dost hodně, tak se nají i větší jedlíci. Jinak doporučuji dát cibuli hned v začátku přípravy k masu, má pak lepší chuť. Oproti receptu jsem použila o malinko více másla a přidala jsem trochu mouky, abych měla více šťávy, ale není to nezbytně nutné. Palec nahoru.🙂