Slovácká zeleninová polévka
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCeler - nať
- 3kusyMrkev kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5decilitrůSyrovátka
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1kusPetržel kořen
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu nakrájíme s půlkou cibule. Osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme celerovou a petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny.
- 2V dalším hrnci svaříme zvlášť syrovátku a do ní zavaříme kysanou smetanu s troškou vody.
- 3Přidáme do zeleninové polévky, zamícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.