Slovácké vepřové řízky
40 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 150gramůKlobása uzená
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
46 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
395 mg
Cukr
966 mg
Postup přípravy
- 1Klobásy nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dvě třetiny nakrájených klobás a žampióny, zalijeme je rozšlehanými vajíčky a necháme za stálého míchání zhoustnout.
- 3Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Na střed masa rozložíme připravenou směs kobásy a žampiónů, přeložíme, okraje rozklepneme a zajistíme proti rozbalení párátky.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme zbylé kousky klobásy a slaninu, přilijeme pivo a necháme chvíli podusit.
- 5Řízky na servírovacím talíři polijeme šťávou a navrh dáme opečenou slaninu s klobásou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.