Slovácké vepřové řízky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
46 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
395 mg
Cukr
966 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Klobásy nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dvě třetiny nakrájených klobás a žampióny, zalijeme je rozšlehanými vajíčky a necháme za stálého míchání zhoustnout.
  • 3
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Na střed masa rozložíme připravenou směs kobásy a žampiónů, přeložíme, okraje rozklepneme a zajistíme proti rozbalení párátky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme zbylé kousky klobásy a slaninu, přilijeme pivo a necháme chvíli podusit.
  • 5
    Řízky na servírovacím talíři polijeme šťávou a navrh dáme opečenou slaninu s klobásou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.