Slovenská fazolová polévka se sušenými švestkami
60 min.
Ingredience
- 200gramůFazole bílé
- 2kusyBrambory
- 120gramůŠvestky sušené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole dáme vařit, když začnou měknout, přidáme oloupané, nakrájené brambory a vaříme dál. Když jsou fazole i brambory měkké, přidáme sůl.
- 2Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme trochou prochladlé polévky, rozšleháme a zavaříme do polévky. Chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu a předem namočené švestky. Vaříme, až švestky změknou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.