Slovenská kapustnica
45 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůZelí kysané
- 1hrstHouby sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 250gramůZakysaná smetana
- 150gramůKlobása uzená
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí osolíme, přisladíme a okořeníme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a nálevem ze zelí a spolu s předem namočenými houbami a bobkovým listem uvaříme doměkka.
- 2Polévku zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s moukou.
- 3Nakonec do polévky přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a vše jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.