Slovenská roštěnka
45 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1kusPetržel
- 1kusCeler bulvový
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 250gramůSmetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyOkurky nakládané
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1kusMrkev kořen
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Roštěnec rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme. Do tlakového hrnce dáme sádlo, osmažíme na něm po obou stranách roštěnky. Vložíme drobně pokrájenou cibuli, směs ještě chvíli smažíme. Přidáme na kolečka krájenou očištěnou mrkev, petržel a na kostky nakrájený oloupaný celer. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 20 - 25 minut. Měkké roštěnky vybereme, udržujeme teplé.
- 2Zbylou šťávu rozmixujeme, vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Smetanu smícháme s moukou, vlijeme do šťávy, přidáme na tenké plátky pokrájené okurky a scezený okapaný hrášek, vše společně prohřejeme.
- 3Teplé roštěnky rozložíme na jednotlivé talíře. Přelijeme je připravenou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.