Slovenská roštěnka

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnec rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme. Do tlakového hrnce dáme sádlo, osmažíme na něm po obou stranách roštěnky. Vložíme drobně pokrájenou cibuli, směs ještě chvíli smažíme. Přidáme na kolečka krájenou očištěnou mrkev, petržel a na kostky nakrájený oloupaný celer. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 20 - 25 minut. Měkké roštěnky vybereme, udržujeme teplé.
  • 2
    Zbylou šťávu rozmixujeme, vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Smetanu smícháme s moukou, vlijeme do šťávy, přidáme na tenké plátky pokrájené okurky a scezený okapaný hrášek, vše společně prohřejeme.
  • 3
    Teplé roštěnky rozložíme na jednotlivé talíře. Přelijeme je připravenou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.