Slovenská živáňská

105 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1672 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
135 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté vepřové maso osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek osolíme, poypeme čerstvě pomletým pepřem, sladkou a pálivou paprikou a poskládáme je na sebe. Prorostou domácí slaninu a pikantní klobásu nakrájíme na plátky. Cibule očistíme a pokrájíme na plátky. Zelené masité papriky rozkrojíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme ji na proužky asi 2cm široké. Oloupeme a omyjeme velké brambory, pokrájíme je na plátky silné 5-7mm.
  • 2
    Připravíme si 3 větší obdélníky silného alobalu. Všechny ingredience (kromě brambor) rozdělíme na 3 díly. Postupně (na každý obdélník alobalu) poskládáme těsně za sebou střídavě maso, slaninu, cibuli, klobásu, až spotřebujeme všechny inkredience. Poté po stranách poskládáme plátky brambor, které osolíme a posypeme kmínem (2 brambory na osobu).
  • 3
    Vše pokapeme olivovým olejem, chilli olejem a pečlivě váleček s masem zabalíme do alobalu. Zabalenou živáňskou grilujeme nad žhavým uhlím přibližně 60-75 minut.
  • 4
    Každou porci v alobalu položíme na talíř a každý strávník si alobal opatrně otevře vidličkou sám. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.