Slovenská živáňská
105 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 500gramůVepřová krkovice R.B.
- 1lžíceSůl
- 1,5lžičkyPepř 4 barev
- 1lžičkaPaprika pálivá mletá
- 3kusyPaprika zelená
- 300gramůSlanina vepřová
- 3kusyKlobása - Čabajka
- 3kusyCibule
- 8kusůBrambory
- 2lžičkyKmín drcený
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1,5lžičkyOlej chilli
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1672 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
135 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové maso osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek osolíme, poypeme čerstvě pomletým pepřem, sladkou a pálivou paprikou a poskládáme je na sebe. Prorostou domácí slaninu a pikantní klobásu nakrájíme na plátky. Cibule očistíme a pokrájíme na plátky. Zelené masité papriky rozkrojíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme ji na proužky asi 2cm široké. Oloupeme a omyjeme velké brambory, pokrájíme je na plátky silné 5-7mm.
- 2Připravíme si 3 větší obdélníky silného alobalu. Všechny ingredience (kromě brambor) rozdělíme na 3 díly. Postupně (na každý obdélník alobalu) poskládáme těsně za sebou střídavě maso, slaninu, cibuli, klobásu, až spotřebujeme všechny inkredience. Poté po stranách poskládáme plátky brambor, které osolíme a posypeme kmínem (2 brambory na osobu).
- 3Vše pokapeme olivovým olejem, chilli olejem a pečlivě váleček s masem zabalíme do alobalu. Zabalenou živáňskou grilujeme nad žhavým uhlím přibližně 60-75 minut.
- 4Každou porci v alobalu položíme na talíř a každý strávník si alobal opatrně otevře vidličkou sám. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.