Slovenské langoše
35 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůKečup
- 1000gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSoda jedlá
- 4lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůJogurt bílý
- 40gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 150mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1497 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
57 g
Sacharidy
198 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, špetky cukru a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mouky vmícháme jedlou sodu a sůl, přilijeme ohřáté mléko, olej, přidáme jogurt a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto. Igelitový sáček uvnitř vymažeme olejem, vložíme do něj těsto a uložíme do chladničky. Z těsta můžeme 2-3 dny odebírat vždy potřebný kousek. Rukama potřenýma olejem z něj vytvarujeme placku, kterou smažíme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Langoše při smažení propichujeme vidličkou. Podáváme s prolisovaným česnekem, kečupem nebo nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.