Slovenské langoše

35 min.
Slovensko

Ingredience

    • 2stroužkyČesnek
    • 100gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 100gramůKečup
    • 1000gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůJogurt bílý
    • 40gramůDroždí
    • 1špetkaCukr krupice
    • 150mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1497 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
57 g
Sacharidy
198 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, špetky cukru a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mouky vmícháme jedlou sodu a sůl, přilijeme ohřáté mléko, olej, přidáme jogurt a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto. Igelitový sáček uvnitř vymažeme olejem, vložíme do něj těsto a uložíme do chladničky. Z těsta můžeme 2-3 dny odebírat vždy potřebný kousek. Rukama potřenýma olejem z něj vytvarujeme placku, kterou smažíme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Langoše při smažení propichujeme vidličkou. Podáváme s prolisovaným česnekem, kečupem nebo nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.