Sluka na smetaně
60 min.
Ingredience
- 600gramůSluka lesní
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůŠalotka
- 60gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůVíno červené
- 150mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 400gramůBrambory vařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané sluky omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Šalotku nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, karotku na kolečka.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu s šalotku, kráce orestujeme, zaprášíme moukou, přiložíme sluky, podlijeme červeným burgundským vínem, koňakem a šumivým vínem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se tekutina z poloviny neodpaří.
- 3Potom přilijeme vývar a dopečeme. Povrch masa potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení zjemníme omáčku smetanou.
- 4Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.