Sluka na smetaně

60 min.
Francie

Ingredience

    • 600gramůSluka lesní
    • 15gramůSůl
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 40gramůŠalotka
    • 60gramůSlanina vepřová
    • 200mililitrůVíno červené
    • 150mililitrůVíno šumivé (sekt)
    • 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 200mililitrůVývar drůbeží
    • 400gramůBrambory vařené
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané sluky omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Šalotku nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, karotku na kolečka.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu s šalotku, kráce orestujeme, zaprášíme moukou, přiložíme sluky, podlijeme červeným burgundským vínem, koňakem a šumivým vínem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se tekutina z poloviny neodpaří.
  • 3
    Potom přilijeme vývar a dopečeme. Povrch masa potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení zjemníme omáčku smetanou.
  • 4
    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.