Sluka pečená na víně
80 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1kusSluka lesní
- 50gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůHouby čerstvé
- 5centilitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaJalovec
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou sluku osolíme a mírně opepříme. Obalíme plátky slaniny a převážeme nití.
- 2Maso vložíme do pekáče na rozehřáté máslo a opečeme. Přilijeme víno, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, rozdrcený jalovec a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Za častého přelévání šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka.
- 3Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.