Sluky na víně
90 min.
Ingredience
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusySluka lesní
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůMáslo čerstvé
- Výpek
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3špetkySůl
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1188 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
118 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
134 mg
Cukr
986 mg
Postup přípravy
- 1Několik dnů odležené sluky oškubeme, stáhneme kůži, vykucháme a dobře omyjeme. Očištěné a osušené sluky osolíme, okořeníme černým pepřem, svážeme, obalíme do plátků slaniny, nakonec je ovážeme nití.
- 2V pekáčku rozpálíme máslo, sluky orestujeme z každé strany do zlatova. Podlijeme je bílým vínem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 40 - 50 minut, během pečení maso poléváme výpekem.
- 3Upečené sluky vyjmeme a odstraníme nitě. Poté je rozložíme na talíře. Do výpeku pro zjemnění chuti přilijeme sladkou smetanu, promícháme, dochutíme případně i solí a pepřem. Necháme přejít varem, poté šťávu slijeme do omáčníku. Sluky servírujeme zvlášť se šťávou v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.