Sluky na víně

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1188 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
118 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
134 mg
Cukr
986 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Několik dnů odležené sluky oškubeme, stáhneme kůži, vykucháme a dobře omyjeme. Očištěné a osušené sluky osolíme, okořeníme černým pepřem, svážeme, obalíme do plátků slaniny, nakonec je ovážeme nití.
  • 2
    V pekáčku rozpálíme máslo, sluky orestujeme z každé strany do zlatova. Podlijeme je bílým vínem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 40 - 50 minut, během pečení maso poléváme výpekem.
  • 3
    Upečené sluky vyjmeme a odstraníme nitě. Poté je rozložíme na talíře. Do výpeku pro zjemnění chuti přilijeme sladkou smetanu, promícháme, dochutíme případně i solí a pepřem. Necháme přejít varem, poté šťávu slijeme do omáčníku. Sluky servírujeme zvlášť se šťávou v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.