Šmakoun s tatarskou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 200gramůŠmakoun
- 80gramůCibule
- 5gramůFlora light
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůOmáčka tatarská
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 40gramůJogurt nízkotučný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
945 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Šmakoun nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, cibuli pokrájíme na silnější kolečka a rozebereme na kroužky, sýr nastrouháme.
- 2Pekáček vymažeme Florou, na dno položíme polovinu plátků šmakouna, posypeme kroužky cibule, zakryjeme zbylými plátky šmakouna. Zalijeme tatarskou omáčkou smíchanou s jogurtem, zasypeme strouhaným sýrem, pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 15 minut, poté pekáček odkryjeme a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.