Smažák s volským okem
40 min.
Ingredience
- 400gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůŠunkový salám
- 7kusůVejce slepičí
- 6decilitrůOlej slunečnicový
- 1kusPaprika zelená
- 0,5kilogramMouka pšeničná hladká
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1551 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
128 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
225 mg
Cukr
801 mg
Postup přípravy
- 1Sýr eidam nakrájíme na plátky, na každý plátek položíme plátek šunkového salámu, na něj tenký proužek zelené papriky, dáme do 3 rozkvedlaných vajíček a obalíme v mouce. Obalování opakujeme ještě jednou.
- 2Na rozpálených 4 dl oleje opečeme dozlatova. Zvlášť osmažíme na 2 dl oleje volská oka, která při smažení osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.