Smažená bramborová sláma
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1480 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
101 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
25 g
Vápník
300 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Vylouhujeme 20 minut ve studené vodě, scedíme a vysušíme.
- 3Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Necháme okapat a osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 24. 10. 2015
Smažená bramborová sláma
Domácí bramborová sláma je fajn, smažím ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze, takže je ho více nez 100 ml. A z 1 kg brambor bude určitě více porcí, než jak uvádí recept :-) Doporučuji vyzkoušet. Slámu po usmažení někdy na přání posypu drceným kmínem nebo pepřem.