Smažená bramborová sláma

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1480 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
101 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
25 g
Vápník
300 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Vylouhujeme 20 minut ve studené vodě, scedíme a vysušíme.
  • 3
    Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Necháme okapat a osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 24. 10. 2015
Smažená bramborová sláma
Domácí bramborová sláma je fajn, smažím ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze, takže je ho více nez 100 ml. A z 1 kg brambor bude určitě více porcí, než jak uvádí recept :-) Doporučuji vyzkoušet. Slámu po usmažení někdy na přání posypu drceným kmínem nebo pepřem.