Smažená čekanka
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyČekanka
- 0,6litrVoda pitná
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
66 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
663 mg
Postup přípravy
- 1Čekanku omyjeme, konce seřízneme a hořké jádro vykrojíme.
- 2V hrnci přivedeme k varu vodu se solí a citronovou šťávou, vložíme čekanku a povaříme ji 5 minut.
- 3Povařenou, okapanou čekanku obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme dozlatova v dostatečném množství oleje v hlubší pánvi tak, aby čekanka plavala. Můžeme použít fritovací hrnec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.