Smažená červená řepa s oříškovým dipem
85 min.
Ingredience
- 600gramůČervená řepa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůOřechy lískové
- 300gramůJogurt bílý
- 10gramůPomerančová kůra
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůOvesné vločky
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na dip opražíme na suché pánvi lískové ořechy, které nahrubo nasekáme. Smícháme s jogurtem. Dip dochutíme solí, pepřem, pomerančovou kůrou, citronovou šťávou a medem.
- 2Uvařenou řepu nakrájíme na silné plátky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a trochou vody. Plátky zeleniny namočíme ve vejci a potom obalíme vločkami.
- 3Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Obalené plátky červené řepy osmažíme po obou stranách dozlatova. Odložíme na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.