Smažená endivie s trio omáčkou
40 min.
Ingredience
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1gramSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSolamyl
- 500gramůŠtěrbák zahradní
- 1decilitrOlej arašídový (podzemnicový)
- Na druhou omáčku
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 20gramůKoření pěti vůní
- 10gramůCukr třtinový
- Na první omáčku
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 1mililitrOlej arašídový (podzemnicový)
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůChilli paprička
- 10gramůKoriandr čerstvý
- Na třetí omáčku
- 100mililitrůOcet malinový
- 10gramůOlej sezamový
- 10gramůCukr třtinový
- 50gramůCibulka jarní
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Endivii propereme, okapeme a osušíme. Listy pokrájíme na kousky asi 6cm dlouhé. Na těstíčko ušleháme tuhý sníh z bílků, vmícháme ušlehané žloutky, sůl, mouku a kukřičný škrob. V hladkém těstíčku protáhneme kousky endivie a osmažíme na rozpáleném arašídovém oleji. Na první omáčku ohřejeme pomerančovou šťávu,odstavíme a cmícháme arašídový olej, papriku, chilli a sekaný koriandr. Na druhou omáčku ohřejeme sójovou omáčku, přidáme koření pěti vůní a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Na třetí omáčku smícháme ocet se sezamovým olejem, přidáme třtinový cukr a sůl a najemno nasekanou jarní cibulku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.